Hardloop training Leyense Bos

Elke week op zaterdagochtend vanaf 8.30 uur is het mogelijk om tegen een kleine vergoeding een uurtje te ontspannen in het Leyense Bos. Het gaat altijd door, behalve wanneer de weersomstandigheden extreem zijn. Kees Diepeveen heeft in de Vierklank een artikel gewijdt aan deze hardloopgroep.
www.vierklank.nl/nieuws/algemeen/39297/bij-hardloopgroep-leyense-bos-voelt-iedereen-zich-thuis

Eigen tempo
De trainingen beginnen met 5 tot 10 minuten een warming up en inlopen. Daarna ongeveer 20 minuten balans- en techniekoefeningen voorafgaand aan de looptraining. Er is een vast rondje in het bos zodat de trainer iedereen kan volgen en coachen en je elkaar ook iedere keer weer tegen komt. Ieder op zijn eigen tempo. Zo komen alle lopers aan hun trekken. Duurlopen wordt weinig gedaan. Wel veel tempowisselingen of dribbelen om weer op adem te komen. Op deze wijze trainen slaat bijzonder aan bij de lopers. De meeste lopers zijn er gewoon elke week, omdat de trainingen vrijwel altijd doorgaan. Dat schept een heel fijne onderlinge band. Het sociale aspect is erg belangrijk’.

Ruimte
De loopgroep heeft ruimte voor enthousiaste mensen die zichzelf ook een beetje willen uitdagen en aan hun gezondheid willen werken. Zo kun je vorm geven aan de goede voornemens voor 2024. Alle leeftijden en niveaus zijn welkom. Elke zaterdag om 8.30 uur verzamelt de hardloopgroep bij de kruising van de Berlagelaan en het Rietveldlaantje in wijk De Leyen in Bilthoven. Aanmelden of informatie kan via email: a.hilhorst@kpnplanet.nl